HİKAYEMİZ

18 dönüm içersinde İstanbul dan kolaylıkla ulaşabileceğimiz mesafede enerji ,atık ve temiz su alt yapısını hazırladığımız ceviz,bağ,lavanta ve meyva bahçesinden oluşan, konaklanabilir odaların da yer aldığı bir yerleşim kurduk.

Başlangıçta ailenin temiz gıdaya ulaşımı için ve gelir elde etmek maksatlı bir yatırımdı.Hafta sonları ve vakit buldukça kendimizi oraya atıp hem stres atıyor hemde yetisen taze meyve ve sebzelerden, yumurta, bal,ceviz vb yüklenip dönüyorduk.

Bir süre sonra o kadar çok ürün elde etmeye başladık ki bu iş bizim aileyi doyurmanın ötesine geçti ve üretilen mahsul tarlada kalmaya başladı...

Artık eskisi kadar gidemez ve ekip biçemez olduk.Bu işi etrafta bir çok insanın da aynı bizim gibi tek başarına yapmaya çalışır olduklarını fark ettik.Hadi biz neyse bu işleri meslek olarak yapabilecek kapasitedeyiz.Alt yapıyı kurmak sistemi işletmek görece bizim için daha kolay. Ancak bu işlere uzak meslek gruplarından insanların dişarıdan kolay zannedip böyle bir işe kalkışmaları...

Sonrasında bugün gelinen noktada ülkemizin başına gelen bu deprem felaketi hepimizi derinden sarstı ve olası felaketlere hazırlanmak için imkanların paylaşılarak büyütülmesi ve en azından bir grup ailenin de kullanımına açılması gerekliliğine inanır olduk.

Düşününce gıdayı temin ettiğimiz hiperkompleks sistemin-yetistiriciler,nakliyeciler ve satış mağazalarının başına bir şey gelse bile karnınızı doyuracak barınabilecek bir ortamda yaşanabilir.

"Bu işin kilit ayrıntısı ise hiç popüler olmayan bir tavırla,çağdaş sürümleri yerine daha eski teknolojilere -permakültür ve uygun teknolojiler-güvenmektir."
John Michael Greer.
About Image
About Image

HALUK DERYA

HALUK 1985 yılında başlayan profesyonel yaşantısında çok sayıda mekanik tasarım yaptı ,uygulama projesi hazırladı ve tasarımlarının ongordugu sekilde uygulanması icin. surecleri basından sonuna kadar takip etti .Sorun yasatabilecek konuları tasarım aşamasında on gormek ve gereken proje düzenlemelerini erken aşamalarda yapabilmek becerisini kazandı.

Ote yandan uygulama ortamının geliştirilebilecek yanlarını görerek 2005 yılında onceleri Haluk Derya Mühendislik Makina ve İnşaat Ltd. şirketi adıyla sonradan YTU mühendislik İnsaat LTD sti unvanını alan sirketi kurdu ve inşaat yuklenıciligi alanında da etkin olarak yer aldı. Boylece mekanık tesisat tasarımı ve uygulaması yapmanın yanında bir yapının hayata geçirilmesi için gerekli tum is kalemlerini ve diğer mühendislik disiplinlerini de kapsayan Yapı Muhendisligi ve proje yonetımını de yapmaya devam ediyor.

İcinde yer aldığı süreçlerin tümünde gelişmiş teknoloji ile doğal cevre verilerini bir arada ve dengeli kullanan HALUK cok sayıda projede birlikte calıstıgı HAN TUMERTEKİN ile bu acıdan iyi anlaştı. Muhendislik alanı ile yakın ilişkide kalarak mimarlık yapan HAN ile mühendislik disiplinine sahip olan ama kendisini o alanla sınırlamayan HALUK İstanbul da ’Mimarlar ve Han Tumertekin LTD , Strasbourg ta Atelier Han Tumertekin SARL’ de ortak olarak birlikte çalışmaktalar.

Her yeni tasarımın ilk gününden başlayarak mimarlığın muhendislige ,mühendisliğin mimarlığa katkıda bulunarak sürdürülebilir, alternatif enerji kaynaklarıyla desteklenmiş, enerji harcamaları minimize edilmiş, yatırım maliyeti ve çevreye etkisi kontrol altında tutulmuş, doğayla uyumun kültürel ve tarihi sorumluluğunun bilincinde, projeler yapmayı surduruyorlar.
www.halukderya.com - Tüm Hakları Saklıdır.

Image

BAHÇEMİZ SIĞINAMIZDIR

Teknolojinin sedece tek bir yönde gelişebileceğine inandırılarak büyümüş kişiler,bu daha az karmaşık yaklaşıma doğru vites küçültmekte biraz zorlanabilir.Ancak önümüzdeki on yıllarda beklentileri düşürmek en çok konuşulan konulardan biri olacak ,sıradışı bir sezgiyle bunu önceden anlayıp daha az verimli bir gelecek için kendimizi hazırlamaya başlamalıyız.

YAŞAMIN KESİNTİYE UĞRAMA TEHDİDİNE HAZIRLIK.

Bütün uygarlıklar,kaynak havuzunun sınırlarına yaklaştığında, bolluk dönemlerinde gelişen alışkanlıklar ile bu bolluğun aşırı suistimali sonucu ortaya çıkmaya başlayan yokluklar arasındaki uyumsuzlukla baş etmeye çalışır.
BU NEDENLEDİR Kİ.
Kendi elektriğimizi üretmek ,suyumuzu yeraltından çıkartmak, belki yağmur hasadı yaparak kullanmak ve daha muhafazalı kılmak üzere konaklama alanlarını düzenlemek.
Güvenli ek alanlar yaratmaya devam etmek.Her türlü olumsuzluğa rağmen karnımızın doymasını sağlamak. İhtiyaç değil zorunluluktur.

Image
Image

TEMİZ GIDA

Yoğun emek harcandığında bostanlarımız ciddi miktarda sebze verecek ve yoğun şekilde bakılan kümeslerde düzenli şekilde hayvansal gıda üretilecektir.Elbette bazı hayvansal gıda ürünlerini faaliyetleri tüketicilerin ziyaretlerine açık olan yerel hayvan yetiştiricisi komşularımızdan alacağız.

Uygun teklenojili bahçemize katılmak fikirlerinizi paylaşmak için bize ulaabilirsiniz. nature.bahce@gmail.com

Bahçe Sakini Olmak istiyorum

Bahçe Sakini Olmak istiyorum